Maskiner – Vakuumformning

Många anser att man inte kan vakuumforma gjuten akryl och ett och annat höjt ögonbryn fick vi se när vi beskrev hur vi tänkte göra dessa McDonald’s-skyltar.

Materialet har vi valt därför att det är färgbeständigt, tål UV-strålning och kan behålla sin blanka yta efter att länge ha utsatts för vädrets krafter. Det är dessutom lite billigare än andra alternativ.

avancerad efterbearbetning med högprecision används en 5-axlig CNC-fräs. Vi framställer också egna verktyg för korta serier och prototyper.

I vakuumformningen kan vi tillverka stora och små plastdetaljer med avancerade lösningar och hög kvalitet. Vi har fler maskiner och de största klarar dimensioner upp till 1940×940 mm.

Till höger: Sorterings- och transportbricka för maskindelar. Stapelbar och anpassad för Europapallar. Utvecklad i samarbete med kunden, Haldex AB.

Att tillverka i plast kräver formverktyg med hög precision och konstant temperatur på såväl formverktyg som material för att produkterna ska få exakt de mått som eftersträvas. Det här är vår yrkesskicklighet och vår känsla för plast kommer till sin rätt.

Det här en specialväska utvecklad för Sandvik i samarbete med Stockholm Etui & Koffertfabrik AB. Den vakuumformade inredningen är 2 mm tjock för att fungera väl.